Flow&Go in Africa (and beyond)


Flow&Go in Afrika – Keridwen doet mee!

 

Wie zijn wij?

Flow & Go is opgezet door zes creatieve trainers/coaches/consultants die met veel plezier hun verschillende expertises ook buiten Nederland delen. Tegelijkertijd willen zij ook veel leren van de mensen met wie zij daar werken. Andere landen, culturen en ervaringen vormen zo ook een grote inspiratiebron voor hun werk in Nederland.

Anne Heleen Bijl

Anne Heleen Bijl is gespecialiseerd op het gebied van creatief denken. Creatief denken gebruikt ze om eenvoudig, maar zeer effectieve en direct toepasbare oplossingen te brengen voor vaak lang bestaande problemen.Eén van de middelen die ze gebruikt om informatie over te brengen van  ideeën  is “Mindmapping” Ze wil onder andere deze techniek toepassen om bijvoorbeeld pastors die hun informatie zo duidelijk mogelijk willen presenteren naar analfabeten in hun gemeenschap.

Geert Kamps

Geert Kamps werkt voor Windeffect. Geert is Mentaal trainer / coach bij de KNWU, Team Corendon en diverse individuele sporters. Hij opereert in internationale business omgevingen en in de topsport.  Werkend met atleten die streden om de medailles in London 2012 en Sotchi 2014, zowel Olympisch als Paralympisch. Het coachen en trainen van leidinggevenden heeft zijn voorliefde. Wanneer zij vanuit een talent georiënteerd en positief perspectief naar hun collega’s en medewerkers gaan kijken, ontstaan in de organisatie hele andere energie stromen.

Gerard Vonk

Gerard Vonk werkt vanuit zijn eigen bedrijf: VONK&VLAM. Hij is trainer / teamcoach en facilitator en creator. Hij traint en coach allerlei (groepen van) mensen. Vaak hebben die trainingen te maken met de effectiviteit van de groep (zowel intern als in relatie tot de leidinggevende) en de in- en externe communicatie van de groep.

Marcel van der Pol

Marcel van der Pol werkt vanuit zijn eigen bedrijf Keridwen (genoemd naar de Keltische godin van de inspiratie). In de naam zit ook het leidmotief van waaruit hij werkt. Hij wil mensen inspireren om breder te gaan denken dan hun huidige perceptie van de werkelijkheid. Hij noemt dat “Vergroten van je Denkraam”.Hij wil vooral graag zowel in de workshop als in de voorstelling de mensen in Zuid-Afrika ontmoeten.

Nicole van de Ouw

Nicole van de Ouw kan mensen helpen met het creëren van veel betekende doorbraken en veranderingen. Creatief Verandermanagement staat bekend om het herkennen en doorbreken van patronen die de mensen en organisatie beperken in hun kracht en groei. Door hiervan gebruik te maken in het proces, worden doorbraken gecreëerd.Ze werkt voor de stichting omdat ze een grote groep mensen wil, waaronder zijzelf die zich weer meer geïnspireerd en ‘bemachtigd’ voelen om hun werk te doen.

Sjoerd de Vried

Sjoerd de Vries is een coach en consultant die op een systemische manier werkt met families, organisaties en overheden. Met een eigen onderscheidende signatuur in coaching & consultancy werkt hij in afwisselende samenstelling samen aan oplossingen van macro problemen in organisaties, hun werkgebieden en werkvelden. Steeds in een context met een grote mate van complexiteit, met nationale en internationale verbanden.

Waar gaan wij voor?

English: Our mission is to empower people in their social ventures. We help people to find solutions to their community issues. We enable them to transform autonomously problem solving ideas into entrepeneurial initiatives . We support both profit and non-profit entrepeneurships based on planet, people and sustainibility principles.
Our passion is to share our diverse knowledge, creativity skills, out-of-the-box thinking, systemic instruments and proven practices as consultants, trainers and coaches in order to make this mission come true.

NederlandsDe stichting heeft als missie mensen krachtige tools te geven om hun projecten op sociaal vlak succesvol uit te voeren. Het is onze passie om wederzijds te leren van elkaars zeer gevarieerde kennis, vaardigheden op creatief gebied, capaciteit tot écht oorspronkelijk, ‘out-of-the-box’ denken, systemische instrumenten en beproefde praktijken. Wat wij leren van de mensen in de projecten nemen wij mee naar Nederland. Tegelijk helpen wij hen oplossingen te vinden voor de problemen binnen de doelgroepen waarmee zíj werken. Wij leren hen om geheel zelfstandig oplossingen te vinden en deze om te zetten in zakelijke projecten. Wij ondersteunen organisaties die drie principes nastreven: met respect en zorg voor de planeet, haar bewoners en duurzaamheid. 

Wat zeggen anderen over ons?

Mrs Amina Sammo (Specialist Microkredieten, Ghana/Zambia)

Amina Sammo over werken met Flow&Go in Zambia, 2016. Gepubliceerd op YouTube. Prinses Mina kanaal 

Waar zijn wij reeds geweest?

In 2014 zijn wij aan de slag gegaan in Zuid Afrika (o.m. Phutadithjaba) (Free State). In  2016 hebben we onze tijd verdeeld over Zambia (Livingstone, vlakbij de Victoria Watervallen) en Nambië (Windhoek).

Voor meer info zie Flow&Go website: Zuid Afrika (2014) en Zambia & Namibië (2016). Of ga naar de impressie-pagina’s hier op de Keridwen site: Flow&Go 2014 en Flow&Go 2016.

NB. Uiteraard willen we graag doorgaan met wat we samen met onze Afrikaanse partners zijn begonnen. We zijn in gesprek met onze partners in  Namibië voor 2017!

Keridwen (Marcel van der Pol) participeert actief in Flow&Go.

Meer weten over Flow&Go? Ga naar: Flow&Go website en Flow&Go op Facebook

flowgo-poster-final

Impressies van Flow&Go in AfrikaFlowGoTeasm