Narratieve Zelfregie: Wie durft te dwalen vindt nieuwe wegenkeridwenpitch-4a-fw

Zolantaarnpaal2eken in het licht

U  kent vast die mop nog wel  van die man die onder de lantarenpaal naar zijn sleutels zocht. Hij was ze een eind verderop verloren, maar daar was het te donker om te  zoeken…

Hoewel we dit allemaal dom gedrag vinden, doen we zelf iedere dag vergelijkbare dingen omdat we vastgeroest zijn in bepaalde routines. En uiteindelijk verhoogt dat de kosten en verlaagt dat de winst. Of, als het niet om winst gaat maar b.v. om een maatschappelijk belang: het maakt ons minder effectief.

 

Herkent u dit?

U probeert steeds maar weer een lastig vraagstuk op te lossen volgens een denkwijze waarvan u al lang weet dat het zo nìet werkt! Volgens Keridwen’s Narratieve Zelfregie hebt u op zo’n moment uw denkraam vastgezet: u hebt nog maar één bepaalde manier van denken, één beperkte blikveld op de wereld, waar u niet van los kunt komen. Dat is heel menselijk, maar ook heel spijtig; er zijn nog zóveel meer denkramen mogelijk. Hoe vergroot en verbreed  u uw denkraam?

 

De juiste film

Vooral in de professionele hectiek van alle dag werkt het heel goed om de soms de complexe situatie waarin u zit te beschouwen als een soort film, die u in gedachten even stop kunt zetten. U weet, dat elke film, ook de meest realistische, slechts een klein deel van de werkelijkheid laat zien… tenzij u even uit de film stapt en actief gaat experimenteren. Dan blijkt opeens de werkelijkheid veel groter te zijn, met ook veel meer mogelijkheden.

U kijkt van verschillende kanten tegen de situatie aan. U experimenteert met de stand van de camera om een groter deel van de werkelijkheid te zien. U onderzoekt de gevolgen van verschillende verandering in je eigen houding en gedrag. Wellicht stuurt u de film een gehele andere kant op. Tenslotte bent u in deze filmmetafoor speler, publiek en regisseur tegelijk.

Zie ook onze trailer!

 

Keridwen’s Narratieve Zelfregie

Keridwen heeft deze filmmetafoor naar de professionele praktijk vertaald om mensen en organisaties te helpen beter te acteren en effectiever hun vraagstukken aan te pakken. Marcel van der Pol heeft zijn natuurwetenschappelijke achtergrond gecombineerd met ruime theaterervaring om de filmmetafoor om te zetten naar een effectief gedachte-experiment, het Regiedenken, en een in de praktijk zeer werkbare methode, de Narratieve Zelfregie. Narratief betekent verhalend, en verwijst naar de scripts, de verhaallijnen die we steeds weer in onze ‘films’ volgen.

Met Narratieve Zelfregie kunt u buiten de kaders treden, vastgeroeste, niet-functionele patronen doorbreken en alternatieve scripts onderzoeken. Einstein zei immers al, dat na vele herhalingen van hetzelfde, je niet kunt verwachten dat de een volgende keer opeens iets heel anders oplevert! Verbeter uw “film” met Keridwen’s Narratieve Zelfregie

Narratieve Zelfregie is geen kookrecept, met een stappenplan en vaste procedures. Keridwen helpt haar klanten om zelf de regie te pakken. Keridwen wijst de weg en leert hen zichzelf te regisseren. Deze klanten te durven (weer) dwalen, nieuwsgierig te zijn, een groter deel van de werkelijkheid te verkennen en nieuwe wegen te vinden.

Keridwen’s Narratieve Zelfregie bestaat uit: De Dans van de Held, Wachter & Lantaarn en Het Gordiaanse Ei.

Zie ook onze pitch!

 

Voor mens, bedrijf en organisatie

Keridwen werkt zowel met organisaties als met individuele mensen. Klanten die aan de slag gaan met Narratieve Zelfregie krijgen een veel beter inzicht in hun vraagstuk en een veel beter overzicht van de oplossingsmogelijkheden Er blijkt altijd meer mogelijk dan je eerst in de praktijk voor ogen had.

De Keridwen Academie

Voor mensen die zelf met Narratieve Zelfregie aan de slag willen, bijvoorbeeld op bevoegde wijze in hun eigen professionele praktijk, is er de Keridwen Academie.  voor meer info: Keridwen Academie.

Begeleiding

Marcel van der Pol is onder meer consultant, docent, trainer/coach, mediator regisseur creatief & kritisch denken, regisseur professional performance en theatermaker. Hij combineert zijn wetenschappelijke achtergrond met zijn theaterpassie om professionals en organisaties te helpen hun vaste patronen los te laten, andere perspectieven te kiezen en nieuwe inzichten te ontdekken. Marcel is een enthousiast, deskundig en motiverende public speaker en verteller van verhalen op (internationale) symposia, seminars en in company. Meer over Marcel…

Prijsvraag

Doe mee, denk mee, schrijf mee aan de Hão Péngyõu bv casus en maak kans op een boek. Ga naar prijsvraag.

Meer weten? 

Ga naar: contact. Zie ook: Klanten over Keridwen en de Keridwen Talks voor voorbeelden uit de praktijk

Disclaimer

Keridwen aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen van het (onjuist) toepassen van de Narratieve Zelfregie in de dagelijkse praktijk. Alleen als het gebruik is getraind onder begeleiding van Keridwen of haar erkende representanten zal Keridwen ook de noodzakelijke nazorg bieden.

 

Portfolio

Keridwen heeft samen met haar klanten uiteenlopende vraagstukken met behulp van Narratieve Zelfregie aangepakt, zoals op het gebied van:

  • Diversiteit en cultuurproblemen
  • Samenwerking voor teams en organisatie
  • Samenwerking in de keten.
  • Strategieontwikkeling voor product, dienst en bedrijf.
  • Evaluatie van complexe beleidsprojecten.
  • Conflicten en mediation, zowel zakelijk of werkgerelateerd als privé.
  • Professional-coaching
  • Management development.
  • Deskundigheidsbevordering docenten, trainers en inleiders/sprekers

Zie voor voorbeelden ook Keridwen Talks: Narratieve Zelfregie in de Praktijk (video & tekst)