Overzicht NZR Diensten & ProductenNB Al onze diensten en producten zijn maatwerk. Vraag naar de mogelijkheden voor specifieke InCompany wensen. Ga naar contact

# NZR-DialoogLab.

Van vecht-denkramen naar dialoog.

lees meer...

Kies voor een andere aanpak voor Vraagstukken, Dilemma’s en (potentiële) Conflicten. Het DialoogLab: speelse vorm, serieuze inhoud, verrassende opbrengst. U hebt meer constructieve invloed dan u wellicht denkt. Denk mee, praat mee, doe mee. Experimenteren, leren en toepassen.

Een DialoogLab bestaat uit Maatwerk-combi’s van Lezing, workshop en voorstelling. Mede afhankelijk van thema of onderwerp en wensen. Wij  hebben ervaring in de toepassing op uiteenlopende thema’s op allerlei plekken, zoals… In de wijken, over vluchtelingen & immigranten, of culturele verschillen, of armoede en zelfstandigheid…. Binnen en tussen organisaties, over gevolgen van mensen en hun keuzes ten aanzien van veranderingen en transities. Met professionals, als mediators, docenten, coaches, zorg/hulpverleners, over wat te doen als je het zelf ook even (professioneel) niet meer weet!?

Een NZR-DialoogLab wordt verzorgd door de Truebadoors, prachtige samenwerking tussen Parisa Amin (Vreemd Volk) en Marcel van der Pol (Keridwen).


# NZR-Conflictregie.

Deoplossing van een conflict begint met een nieuw verhaal.

lees meer...

Elke strijdende partij heeft zijn of haar eigen verhaal, een eigen versie van de werkelijkheid. Soms lijken die verhalen elkaar dermate uit te sluiten, dat definitieve escalatie onvermijdelijk lijkt.  Als NZR-conflictregisseur onderzoeken we samen met de strijdende partijen de verschillende verhalen en de mogelijkheden om de verhalen op elkaar af te stemmen. Wellicht ontstaat er ondanks alles toch een nieuw gezamenlijk verhaal. NZR-Conflictregie sluit op voorhand geen enkel resultaat uit. Wij blijven voortdurend open staan. Wij zien altijd wel weer een ander peMrspectief met nieuwe mogelijkheden.

NZR-Conflictregie is geen MfN- Mediation, maar wij maken wel nadrukkelijk gebruik van onze mediationvaardigheden, maar dan geïntegreerd in de Keridwen NZR-methode. Bovendien houden wij ons altijd aan onze mediatorsgelofte van vertrouwelijkheid, neutraliteit en onafhanklijkheid.

 

# Stand-Up NZR-Lezingen.

Speels van vorm, serieus in inhoud.

lees meer...

Mensen vinden veranderingen vaak lastig. Nieuwe situaties worden vaak ervaren als onzeker, onduidelijk en onvoorspelbaar. Mensen maken hun eigen verhaal (narratief) om weer greep op hun werkelijkheid te krijgen. De NZR-methode grijpt aan op dat vermogen van mensen. In StandUp NZR-lezingen gaat Marcel van der Pol in op wat (soms zeer ingrijpende) veranderingen voor mensen betekent. Hij vertelt en speelt met voorbeelden. Hij improviseert. Hij zet hierbij ook zijn eigen ervaringen bij in. Hij zoekt de dialoog met de zaal. Samen op zoek naar nieuwe goedwerkende verhalen (narratieven).  Een StandUp lezing maakt verandering lichter, grappig, speels en serieus tegelijk.

# Profs voor Profs: de NZR-Specials.

* Coaching NZR-Special.

persoonlijk, professioeeel, telecoaching, wandelcoaching.

lees meer...

Mensen, die Professioneel met Mensen werken,. zoals Docenten (van B.O. tot H.O.), Trainers, Coaches, Mediators, Buurtbemiddelaars, Zorgverleners, Hulpverleners, Managers, Politici, Bestuurders.

Voor u is er nu de KNZR-coaching. Zoekt u een vertrouwde, creatief maar kritische sparringspartner? Iemand die ook meeneemt buiten de platgetreden denkpaden? Vraag naar de mogelijkheden! Koffie-gesprekken. coachwandelingen, auto/ov-coaching.

Wij coachen professionals overal ter wereld. Via telefoon, mail, internet, etc.

NB Denk eens aan de NZR-strippenkaart.

* Onderwijs NZR-Special.

lesgeven: de pijl dóór de roos.

lees meer...

Voor docenten, van basisonderwijs tot hoger onderwijs en wetenschappelijk onderwijs: de NZR-methode als Teaching Tool, de kracht van verhalen in de les. Storytelling. Creatief en Kritisch lesgeven. Tales&Theater-technieken voor Docenten.

* Mediaton NZR-Special.

NZR-mediation, een andere benadering met verrassend effect.

lees meer...

Voor Mediatiors. Maak als NZR-Mediator gebruik van het enorme narratieve vermogen van conflictpartijen om samen een nieuw verhaal te maken voor een duurzame oplossing. Met naast de klassieke Narratieve Mediation de NZR-methode in Mediation.  Narratief, Creatief, Kritisch, Zelfreflectief.

* Management in Transition NZR-Special.

Wat verandering en ontwikkeling met mensen doet.

lees meer...

Voor Verandermanagers. De kern van elke organisatie (van bedrijf, tot instelling tot overheid bestaat uit mensen. Mensen willen niet graag veranderd worden, maar veeal wel bereid zelf in beweging te komen en te veranderen. Daar kunt u optimaal gebruik van maken. Ga met hen de dialoog aan. Wat is hun verhaal rondom een belangrijke transitie?  Ga samen met hen mee op op reis van Toen naar Straks. Iedereen is in een Verandering ook Narratief Zelfregisseur. Maak daar constructief gebruik van. Ontmoet ze in hun verhaal en reis samen verder.

# De NZR-Academie

Professioneel werken met de NZR-methode.

lees meer...

In de loop van 2019 komt er nieuws voor Professionals om zelf ook te leren werken met de NZR-methode. Meer weten over de opleiding tot NZR-professional of NZR-docent? vraag er gerust naar… bel of mail mij.

Voor informatie en boeking: contact