Flow&Go 2016: Zambia & Namibië


trailer regie

Foto- en film-rapportages van het Flow&Go-team in Zambia, Namibië èn Botswana

NB. Voor meer info over Flow&Go in Zuid-Afrika ga naar: Flow&Go  2014

IMG_7042Keridwen participeert in de Flow&Go Foundation. Wij zijn alle zes zelfstandige ondernemers. Wij zijn heel leergierig. We gaan op zoek naar mooie initiatieven in andere delen van de wereld, onder meer Afrika. Wij willen ook graag onze ondernemende kennis en kunde inzetten voor het werken aan een betere, duurzamere en humanere wereld. Samen met onze (Afrikaanse) counterparts proberen we elkaar te inspireren en anders te laten denken over onze rollen en over de rol en invloed van o.a. onderwijs, ondernemerschap en zakendoen in deze wereld. In het begin noemden ze ons gek maar nu worden we steeds vaker gezien als visionairs. Elke training of workshop komen we zoals we zijn – met creativiteit, vragen, inzichten, gulheid, kwetsbaar en met humor. We praten graag over onze grootste fouten en successen en wat we daarvan geleerd hebben.  Meer weten? Ga naar Flow & Go website, of Flow & Go Facebook.

Deze keer, april 2016 zijn wij naar Zambia en Namibië geweest. Namakau Siyanga is entrepreneur van het jaar 2015 in Zambia. Zijn vroeg   ondersteuning voor het Naleli Initiative, in Livingstone (vlakbij de Victoria Watervallen): begeleiding van zo’n 500 vrouwen in hun streven naar maatschappelijke zelfstandigheid (o.m. met micro-crediet). Zack Pienaar kennen we nog uit Zuid Afrika (2014). Nu is hij predikant in Namibië en geeft leiding aan de NGO Imago Dei. Hij vroeg ondersteuning voor zijn werk vanuit Imago Dei om de kloof tussen de diverse gemeenschappen in Namibië  te overbruggen; onder meer in de township Katatura bij Windhoek.

Ook deze Flow&Go-reis was weer zowel prachtig als zinvol, die bovendien zeker nog een vervolg krijgt. In augustus/september komen vertegenwoordigers uit beide landen naar Nederland om over verdere samenwerking te praten. Voorbeelden: uitwisseling studenten uit Groningen en Windhoek, empowermentprojecten in Katatura, ondersteunen micro-crediebank-initiatieven, etc.

Hieronder alvast een paar indrukken uit april 2016, zowel filmpjes als foto’s, zowel van ons werk als van de Afrikaanse natuur. Veel kijkplezier!

 

Werkfilmpjes: Ladies of the Naleli Initiative, Livingstone, Zambia.

 NB. Bekijk ook de foto-albums. Flow&Go werk in Zambia en in Nambië (zie onder)

Welcome Day 1: Daily Life Roleplay

Gepubliceerd op YouTube. Camera: Marcel van der Pol

Day 2: Overview Flow& Go-Workshops

Gepubliceerd op YouTube. Camera: Marcel van der Pol

Day 2: Working with Stories & Metaphores

Gepubliceerd op YouTube. Camera: Gerard Vonk & Johan Leissner

 

De metafoor van een ezel (tekening: A.H. Bijl)The Donkey Metaphore (drawing: Anne Heleen Bijl)

Bekijk ook de Flow&Go foto-albums: 

 

Natuur in Zuidelijk Afrika: Zambia en Nambië (April 2016).

Ons Flow&Go werk in Zambia en Namibië hebben wij ook een aantal keer kunnen onderbreken voor indrukwekkende tochten de Afrikaanse natuur in:

  • Chobe National Park (Botswana)
  • N/a’akusê Wildlife Sanctuary (Namibia)
  • Mosa oa Tunya / Victoria Falls (Zambia)

Natuurfilmpjes

Chobe National Park (Botswana): Overview

Published on YouTube. Camera: Marcel van der Pol

N/a’akusé Wildlife Sanctuary.

Published on YouTube. Marcel van der Pol

Chobe National Park (Botswana): Elephants

Published on YouTube. Camera: Marcel van der Pol

Chobe National Park (Botswana): Lechwes

Soon to be published on YouTube. Marcel van der Pol

Natuurfoto’s

zda3

Victoria2 (6)P1070413

P10705792016-04-19 16.44.44