Impressie Workshop Conflictregie 3.3


BlogsVerslag van een deelnemer aan de workshop Conflictregie 3.3: Creativiteit in Mediation en Conflicthantering, van/met drs Marcel van der Pol (Keridwen). Workshop georganiseerd door Noorderlink, voor haar aangesloten mediators in Mediationlink

Vol verwachting fiets ik dinsdagochtend 5 juni naar het Kasteel voor de training Creativiteit in Mediation, georganiseerd door MediationLink. Ik heb er zin in, want zoals iedereen die met conflictbemiddeling te maken heeft weet: welke methode je ook volgt, welke specialiteit in Mediation je ook toepast en met welke partijen je ook aan tafel zit, creativiteit is essentieel in dit soort processen.

Trainer is Marcel van der Pol, een man met een bijzondere carrierre die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt en zijn beroep daarom met passie uitoefent! Hij is trainer, mediator en theatermaker en gebruikt theatertechnieken en verhalen om mensen in beweging te krijgen.
Ik word niet teleurgesteld in mijn verwachtingen. Behalve dat ik leuke nieuwe collega’s ontmoet die ieder op verschillende manieren met conflictbemiddeling bezig zijn, is het een hele nuttige en verrassende dag. Als een rode draad loopt het thema ‘je verplaatsen in een ander’ door het dagprogramma. Het bekende probleem in conflicten is het niet willen of kunnen verlaten van het eigen gezichtspunt en de eigen positie, en Marcel reikt gedurende de hele dag technieken aan om juist hiermee partijen in beweging te krijgen. Daarbij nodigt hij ons ook steeds uit om zelf creatieve oplossingen te verzinnen.
Als theatermens weet Marcel als geen ander hoe hij zijn publiek ‘mee’ kan krijgen. Verrassende verhalen, De Bono’s petten, de archetypen uit De Dans van de Held, filmpjes, onafgebroken tovert Marcel ze uit zijn arsenaal tevoorschijn.

Een geslaagde dag die bovendien ook nog eens NMI PE punten oplevert!
Bedankt Marcel en bedankt MediationLink voor de organisatie van deze dag

Hebt u vragen? Wilt u reageren? Welkom: contact